InBody270 -mittaus

Kehonkoostumismittaus InBody270 -laitteella

25,00 € / kpl sis. alv 24,00 % + Toimituskulut alkaen 0,00 €
  Kpl

InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehon läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehon lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin

InBody-mittaus on kielletty sydämentahdistinta käyttävillä potilailla, sillä tällaisten laitteiden keskinäistä yhteensopivuutta ei ole testattu.

Mitattava henkilö nousee laitteelle, joka mittaa hänen painonsa. Tätä ennen on mitattu henkilön pituus, joka on välttämätön tieto kehon tilavuuden määrittämiseksi. Painon mittauksen jälkeen tartutaan käsikahvoihin, joissa on mittauselektrodit. Myös jalkojen alla on vastaavat elektrodit. Seuraavien 10 – 120 sekunnin aikana laite lähettää erittäin pieniä sähköimpulsseja elektrodeista toisiin ja mittaa kehon aiheuttamat muutokset sähkövirtaan. 

Eri kudokset aiheuttavat erilaisen reaktion sähkövirralle: pelkkä neste johtaa erinomaisesti sähköä, kun taas rasva toimii lähes eristeen tavoin. Tätä sähkön johtavuutta mitataan bioimpedanssilla. Eri mittaustaajuuksia hyödyntämällä saadaan selville vielä tarkempaa tietoa: solun sisäisen ja ulkoisen nesteen suhde eri kehon osissa sekä tietoa solujen kunnosta.

Mitattuaan nesteen määrän, pystyy InBody määrittämään rasvattoman massan. Rasvaton massa esiintyy InBodyn validointitutkimuksissa (linkki alaotsikkoon), sillä se on mittauksen kulmakivi. Kun rasvaton massa on määritetty oikein, tulevat myös rasvamassa ja rasvaprosentti oikein määritetyiksi